De Opvoedkeuken

Opvoeden kent vele uitdagingen. Ben jij Chef in eigen keuken of zou je graag wat bij willen leren en ontdekken hoe het (nog) leuker kan en je meer energie overhoudt?

Aankomende periode organiseren wij, Annemieke Vriend (Dit ben IK kindercoaching) en Jolanda Jong (KinderCoach Paleis)  De Opvoedkeuken. Een  workshop vol praktische ideeën voor een positieve, oplossingsgerichte opvoeding. De avonden zijn geïnspireerd op "Kids’ en Parents' Skills" methode van dr. Ben Furman. Hier hebben we onze eigen kindercoachingrediënten aan toegevoegd.

Je bent als opvoeder bezig met het “voeden” van je kinderen. Je creëert daarbij je eigen soep (opvoeding). Hoe ziet jouw soep (opvoeding) er uit? Wordt deze door de kinderen makkelijk gegeten (geaccepteerd)? Waar kook je van over (loop je tegen aan)? Tijdens 5 avonden leer je constructief, oplossingsgericht en creatief op te voeden met behoud van je reeds verworven opvoedkwaliteiten. 

Bovendien zal je merken dat je als ouder veel meer energie overhoudt en er meer samenwerking binnen je gezin ontstaat. Tijdens de workshop krijgt u een handvatten voor de opvoeding, die ook heel bruikbaar zijn in de communicatie met volwassenen. Er worden verschillende praktische oefeningen gedaan en u kunt uw ervaringen hierover met andere ouders delen. Het is dus ook een uitstekende gelegenheid om van elkaars ervaringen te leren

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Reageren op ongewenst gedrag van kinderen, uitnodigen tot positief gedrag en dit versterken door kinderen te complimenteren;
  • Alle neuzen in de goede richting! Het versterken van ouderlijke samenwerking;
  • Creatieve manieren om kinderen te helpen hun problemen op te lossen;
  • Wel of geen straf? Kinderen coachen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties;

Deze workshop is geschikt voor een ieder die, op wat voor manier dan ook, betrokken is bij het opvoeden van kinderen; grootouders, oppas, leerkracht, docent, coach, enzovoort, zijn dus ook van harte welkom.

De locatie: het KinderCoach Paleis, Klokkeweit 21, 1685 PP Zwaagdijk-West (nabij Zwaag/Hoorn) in de praktijkruimte in de tuin (rechtsom achter het woonhuis). De groep bestaat uit ca. 4-8 personen, zo kunnen  wij u een kwalitatieve en persoonlijk gerichte workshop bieden. 

Mocht u verhinderd zijn op een van de vijf avonden, kunt u zich die avond laten vervangen door een familielid, bijvoorbeeld partner, opa of oma, broer, (schoon)zus of de oppas. De dinsdagavonden starten om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur. De ruimte is geopend vanaf 19.15 uur.

De geplande woensdagochtenden starten om 9.30 uur en eindigen om 11.30 uur.

Maak van jezelf een Sterrenkok! Ervaar dat ouderschap nog leuker kan zijn. En ontdek dat wat werkt voor kinderen ook heel goed werkt voor volwassenen!

De eerstkomende training start als er genoeg belangstelling is. De investering bedraagt € 120.

Graag tot ziens in onze Opvoedkeuken. Meld je aan via opvoedkeuken@gmail.com of telefonisch 06-55933803

 

De Masterchefs

Annemieke Vriend (DitBENIK)

&

Jolanda Jong (KinderCoach Paleis)