COACHING EN COUNSELING

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. De coachee leert, de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces. Binnen het coachingstraject worden de doelen vooraf bepaald. Het doel van coaching is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit van de coachee. Coaching van groepen is echter ook mogelijk. De coach zoekt dan naar collectieve patronen in gedrag en denken in de groep. (bron: wikipedia)

Counseling is een laagdrempelige vorm van (emotionele) hulpverlening. Letterlijk vertaald uit het Engels betekent het raadgeven. Het doel van counseling is het helpen van mensen bij:

  • het oplossen of hanteren van problemen
  • het vinden van antwoorden op vragen
  • het benutten van ongebruikte mogelijkheden
  • het ontwikkelen van kennis en vaardigheden

Counseling is resultaatgericht en pragmatisch van aard. Het gaat er om dat een cliënt doelen gaat formuleren en gaat handelen om deze doelen te bereiken. (bron: wikipedia)

Kijk even rond op de website en voel of er iets tussenzit waar je meer over wilt weten of waarbij ik je kan begeleiden.

Na een intakegesprek volgt een afspraak voor het stappenplan. In het stappenplan zal naar voren komen waar de begeleiding naar toe werkt. Het stappenplan is een leidraad, mochten we onderweg andere zaken tegenkomen dan zullen we deze direct oppakken en meenemen in het stappenplan.

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.